Identity en website voor Europees netwerk van global health professionals

 

Een wereld waarin iedereen toegang heeft tot goede medische zorg willen we allemaal. Festmih is een netwerk van Europese vakorganisaties op het gebied van internationale gezondheid die zich hiervoor hard maken. 

Festmih vroeg ons om hun bestaande huisstijl en website te moderniseren en om hun netwerkfunctie (via de website) nieuw leven in te blazen.

We hebben het kleurenpalet opgefrist, oude symbolen vervangen door nieuwe (netwerk, uitwisseling en dialoog) een ander, vriendelijker en leesbaarder, lettertype gekozen en de aangesloten vakorganisaties een eigen plek op de nieuwe website gegeven. Via een 'multi user CMS' kunnen ze 'events' en 'news' op de website plaatsen en deze delen met hun Europese netwerk. Zo blijft een brede groep professionals met belangstelling voor Global Health goed geïnformeerd.

Het logo ontwerp was een Europese joint venture. Veel ontwerpen en varianten op het thema 'netwerk en dialoog' zijn onderzocht, besproken en getest. Het eindresultaat combineert netwerk + dialoog + Festmih. De kleuren onderstrepen de ambities en de dynamiek in het netwerk.

De mensen van Festmih voeren zelf het content beheer van de website uit. We hebben er daarom voor gezorgd dat het CMS (wordpress) zo eenvoudig mogelijk te bedienen is (credits: potatoDie). 

Voor dit project werkten we samen met fotograaf Hanneke de Vries die de headerfoto's maakte (home, events, news and about).

Webdevelopment potatoDie