Mantelzorgen zonder zorgen

Veel mensen zorgen voor een ander. Vaak naast school, werk en gezin. Zorgen voor een ander én goed zorgen voor jezelf, hoe doe je dat? In het online oefenprogramma Zorgen voor 2 vloggen 6 mantelzorgers over hoe zij hun zorgtaak inpassen in hun dagelijkse (drukke) leven.

Het programma bestaat uit film, beeld, audio en eenvoudige oefeningen en houdt rekening met mensen die moeite hebben met lezen, typen en internetten.

De vloggers leggen uit hoe dat gaat, een keukentafelgesprek, contactpersoon zijn, taakverdeling, zorgplanoverleg en een agenda maken met je familieleden. En ze geven tips hoe je je tijd beter kunnen verdelen tussen mantel- en zelfzorg.  

Zorgen voor 2 is een programma voor zorg- en welzijnsorganisaties die mantelzorgers begeleiden en ondersteunen bij het geven van zorg aan hun naaste.

Zorgen voor 2 is gemaakt door Oefenen.nl. Mevrouw van Mulken maakte het logo, verzorgde het beeld in de oefeningen en maakte de flyer. De animaties en films zijn gemaakt door Idee aan Zee en de oefeningen geschreven door Fouke Jansen en Ella Bohnenn.

Bekijk de promo van Zorgen voor 2.